Shanghai - Xian per trein

×

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /data/sites/web/hellowbe/subsites/chinareizeninfo.hellow.be/includes/menu.inc).

Xi`an is gelegen in Centraal-China en ademt de rijke geschiedenis van het land. De stad werd vroeger “Chang`an” genoemd wat “eeuwige vrede” betekent, en is een van de bakermatten van de Chinese beschaving nabij de Yangtze. De stad is wereldberoemd als oostelijk eindpunt van de zijderoute en vanwege het Terracottaleger. Meer dan 3000 jaar aan rijke geschiedenis, waarvan 1100 jaar als hoofdstad, hebben de stad prachtige historische overblijfselen opgeleverd. Toeristen verwonderen zich over de verschillende historische plekken en culturele overblijfselen van de stad. 

Dag: 
1
Shanghai - Xian met nachtrrein

Op de eerste dag ga je onder begeleiding van je gids met de metro naar het treinstation in Shanghai. Eenmaal aangekomen krijg je je kaartjes voor de nachttrein richting Xi`an. Privéauto en/of privébus is op verzoek beschikbaar tegen een meerprijs.

Dag: 
2
Xian (B)

In de ochtend kom je aan in Xi`an en word je verwelkomd door het lokale team. Transfer naar het hotel met de bus en metro, waar je je even kunt opfrissen.

Deze dag staat volledig in het teken van een begeleide tour waarin vele  hoogtepunten van Xi`an aan bod komen. Tijdens de rondleiding wordt er gebruik gemaakt van de metro en de bus. 

De volgende bezienswaardigheid is de oude stadsmuur, waar je een fietstocht overheen kunt maken. Xi`an bestaat uit een binnen- en buitengebied en wordt omsloten door de oude stadsmuur. De muur werd tussen 194 en 190 v.C. gebouwd en heeft al meer dan 2000 jaar aan geschiedenis weten te doorstaan. De muur is zo`n 14 kilometer lang, 12 meter hoog en 14 meter breed wat het een imposante vertonging maakt. Naast wandelen kun je er prima overheen fietsen en van het mooie uitzicht genieten.

Deze begeleide tour laat je niet alleen de geschiedenis van Xi an zien, maar ook het levendige alledaagse leven. De dag wordt daarom afgesloten met een bezoek aan de Bel- en Trommeltoren nabij de islamitische wijk. We brengen wat tijd door in de islamitische wijk waarbij er natuurlijk de mogelijkheid is om een leuke souvenir te kopen en een lokaal tussendoortje te proeven. 

Dag: 
3
Xian (B)

Na het ontbijt haalt je lokale gids je op in het hotel en zal hij je begeleiden naar het busstation. De busrit naar het Terracottaleger duurt ongeveer 1 uur.

De hoogtepunten van het museum zijn de drie hallen waar de Terracottastrijders en de bronzen strijdwagens staan uitgestald. De eerste hal is de grootste en meest indrukwekkende hal met zo`n 2000 strijders. De tweede hal onthult het geheim van het oude leger. Hal 3 vertegenwoordigt de commandopost.

Niet alleen bekijk je het Terracottaleger, ook bezoek je het Emperor Qin Shihuang's Mausoleum Site Park waar het Museum of Terracotta Acrobats, het Museum of Terracotta Civil Officials, het Museum of Stone Armor, en het Museum of Bronze Chariots and Horses zich bevinden. Het park is een interessante plek om te bezoeken!

Tips voor een lekkere maaltijd: Er zijn veel maaltijden waar je uit kunt kiezen.  Zowel lokaal Chinees eten als westers eten is er rijkelijk aanwezig. De Subway en McDonald`s zijn ook beschikbaar, die je kunt vinden nabij de uitgang van het museum.

Neem de bus terug naar de binnenstad en geniet van je vrije tijd.

Dag: 
4
Vertrek Xian (B)

Na het ontbijt begeleidt je gids je naar de luchthaven of het treinstation. Op naar je volgende bestemming!

Inbegrepen: 
  • Engelstalige privégids 
  • Tickets nachttrein (“soft sleeper”) van Shanghai naar Xi`an.
  • Entree bezienswaardigheden
  • Centraal gelegen 3* hotel in Xi`an met dagelijks ontbijt
  • Metro-/busvervoer in Xi`an (onder begeleiding van een lokale privégids).
  • Transferservice voor metro in Shanghai op de eerste dag, (onder begeleiding van een lokale privégids).

 

Zin in een avontuur?

Neem vandaag nog contact op!