Shanghai - Beijing per trein

×

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /data/sites/web/hellowbe/subsites/chinareizeninfo.hellow.be/includes/menu.inc).

Beijing, de hoofdstad van de Volksrepubliek China, is het politieke, economische en culturele centrum van het land. Beijing is gelegen in het noorden van China, dichtbij de havenstad Tianjin. De stad is het belangrijkste transportknooppunt en dient tevens als grootste toegangspoort van het land.

Als een van de zes ancient cities kent Beijing een lange geschiedenis als politiek centrum van China, de stad beschikt over een ongekende rijkdom die je kunt ontdekken als je met eigen ogen enerzijds het verre verleden en anderzijds de moderne ontwikkelingen in de stad aanschouwt. Tegenwoordig is Beijing een van de populairste reisbestemmingen ter wereld met jaarlijks meer dan 140 miljoen Chinese toeristen en 4,4 miljoen buitenlandse toeristen. 

Dag: 
1
Shanghai - Beijing met hogesnelheidstrein

Op de eerste dag ga je onder begeleiding van je gids met de metro naar het treinstation in Shanghai. Eenmaal aangekomen krijg je je kaartjes voor de hogesnelheidstrein richting Beijing. Privéauto en/of privébus is op verzoek beschikbaar tegen een meerprijs.

Bij aankomst word je hartelijk ontvangen door je lokale gids. Na kennismaking vindt de transfer per metro naar het hotel plaats.

Geniet van je begeleide wandeltour door de hutongs van Beijing. Tijdens deze tour wordt er gewandeld of gebruik gemaakt van de metro.

Onderweg wordt er gestopt voor uitleg van de gids en is er natuurlijk de mogelijkheid voor het nemen van foto`s, tevens bezoek je een lokale familie. Je vervolgt je weg door de nauwe straatjes van de hutongs richting de Drum en Bell Tower. Ten oosten van de Bell Tower ligt Nanluoguxiang. Nanluoguxiang is een levendige straat waar je allerlei snacks kunt vinden uit Beijing, andere delen van China en de rest van de wereld. In de straat bevinden zich ook gezellige boetiekjes. 

Je kunt je weg vervolgen door de vele hutongs om zodoende een beter beeld te krijgen van de traditionele huisjes en het “oude Beijing”. Vervolgens loop je door de Yangdaixiejie, (de enige gebogen straat in de binnenstad van Beijing), richting  Shichahai.  Shichahai is een meer waar vele barretjes en restaurantjes langs de kade te vinden zijn, een geschikte plek dus voor een lekker hapje of drankje!

Dag: 
2
Beijing (B)

Geniet van een volledige dag die in het teken staat van een stadswandeling onder begeleiding van een gids waarbij ook gebruik wordt gemaakt van de metro.

’s Morgens gaan we eerst naar de Tempel van de Hemel, waar vroeger de keizers van de Ming- en Qing-dynastie hun offerrituelen hielden. Onze gids zal je daarna begeleiden en je vertellen over de prachtige architectuur en interessante geschiedenis. Het is tevens mogelijk om verschillende activiteiten te doen, zo kun je er dansen, sporten, Mahjong spelen of opgaan tussen de lokale mensen die aan Tai Chi doen, je ogen uitkijken en genieten van het uitzicht en de omgeving behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden!

De onderstaande excursie gaat over het Plein van de Hemelse Vrede en de Verboden Stad. Eerst wordt er in het centrum van Beijing een wandeling gemaakt over ’s werelds grootste plein. Na de wandeling over het Plein van de Hemelse Vrede kun je de Golden Water Bridge oversteken om zo het mooie Keizerlijk Paleis binnen te treden: de Verboden Stad. De Verboden Stad wordt ook wel het Keizerlijk Paleis genoemd, (Chinees: gugong, 故宫). De Verboden Stad ligt in het centrum van Beijing en diende voor 24 keizers als keizerlijk paleis tijdens de Ming-dynastie( 1368-1644) en Qing-dynastie(1644-1912).

Dag: 
3
Beijing - Chinese muur (B)

De dag begint om 07:00 wanneer de gids je op komt halen, vervolgens wordt de metro genomen om daarna met de trein naar Badaling te gaan. Je kunt onderweg genieten van het prachtige uitzicht van de Guan Valley Scenic Area, naar Juyongguan gaan of jezelf laten onderdompelen in de wonderlijke wereld van de honderd jaar oude Beijing Zhangjiakou-spoorweg, ontworpen door de bekende Chinese ontwerper Zhan Tianyou (1861- 1919)

Badaling is een van de prachtigste delen van de Chinese Muur in Beijing, het wordt gezien als het best bewaarde gedeelte van de Chinese Muur uit de Ming-dynastie, tevens heeft het een originele uitstraling.

Tegenwoordig is Badaling verdeeld over twee gebieden: noord en zuid. De meeste toeristen prefereren het noordelijke gedeelte waar de hoogste wachttoren ( toren nr. 8) zich bevindt. In het noordelijke gedeelte is ook de kabelbaan aanwezig. Vele toeristen kiezen ervoor om eerst het noordelijke gedeelte te beklimmen en vervolgens de kabelbaan naar beneden te nemen. De kabelbaan gaat tussen toren 8 en toren 9 omlaag.

Tips voor maaltijden: Er zijn veel maaltijden waar je uit kunt kiezen, wat gewoon in de buurt van de ingang van de Chinese Muur te vinden is.  Zowel lokaal Chinees eten als westers eten is er rijkelijk aanwezig. De Subway en McDonalds zijn ook beschikbaar, die je kunt vinden nabij de uitgang.

Je kunt de trein en de metro terug nemen naar de stad en vervolgens genieten van je vrije tijd 

Dag: 
4
Vertrek Beijing (B)

Na het ontbijt begeleidt je gids je naar de luchthaven of het treinstation. Op naar je volgende bestemming!

Inbegrepen: 
  • Engelstalige privégids 
  • Tickets hogesnelheidstrein van Shanghai naar Beijing.
  • Entree bezienswaardigheden
  • Centraal gelegen 3* hotel in Beijing met dagelijks ontbijt
  • Metro-/bus-/treinvervoer in Beijing (onder begeleiding van een lokale privégids).
  • Transferservice voor metro in Shanghai op de eerste dag, (onder begeleiding van een lokale privégids).

 

Zin in een avontuur?

Neem vandaag nog contact op!