Pandacentrum

×

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /data/sites/web/hellowbe/subsites/chinareizeninfo.hellow.be/includes/menu.inc).

Chengdu is de hoofdstad van Sichuan, een provincie in het zuidwesten van China. Chengdu is het huis en de leefomgeving van de reuzenpanda. Niet alleen staat deze bruisende stad bekend om de panda’s, Chengdu is ook wereldberoemd vanwege de lokale cuisine met haar pittige gerechten. Chengdu staat er om bekend dat de mensen het er lekker rustig aan doen. Verschillende soorten theehuizen zijn verspreid over de stad, waar vele inwoners `s middags heengaan om de tijd te doden met een lekkere kop thee of een kaartspelletje.  

Chengdu is een “pandastad”. Eén van de redenen dat Chengdu zo toeristisch is, is vanwege de schattige reuzenpanda’s. De panda’s worden gebruikt om de stad aan te kleden, je kunt ze dan ook in verschillende vormen terugvinden in de stad zoals: pandahoeden, pandaportemonnees, pandaschoenen en zelfs pandabussen. 

Programma:

Onze lokale gids haalt je om 8:30 op bij je hotel in Chengdu, waarna er een bezoek wordt gebracht aan het Pandacentrum. In het Panda Onderzoekscentrum wordt  de natuurlijke leefomgeving van de panda’s zo goed mogelijk nagebootst zodat de panda’s zich goed kunnen voortplanten. In het Panda Onderzoekscentrum zie je de panda’s dus in een omgeving die bijna hetzelfde is als hun natuurlijke leefomgeving. De panda`s zijn erg leuk om te zien en besteden het grootste gedeelte van de dag aan het eten van hun lievelingseten: bamboe. 

Na het Pandacentrum staat het Wenshu-Klooster op het programma. Het Wenshu-klooster is de best bewaarde Boeddhistische tempel van Chengdu, waar je vele culturele overblijfselen kunt bewonderen! De tempel dient tevens als residentie van de Boeddhistische Vereniging uit zowel Sichuan als Chengdu.    

Als laatste staat  Kuanzhai Xiangzi (宽窄巷子) op het programma. Kuanzhai Xiangzi betekent letterlijk “wijde en smalle steegjes”.  De beroemdste stegen in Chengdu zijn de zogenaamde Kuan Xiangzi (brede laan) en de Zhai Xiangzi (smalle laan), beide zijn gegentrificeerde oude steegjes uit de Qing-Dynastie(1644-1911).

Nadat de dagtrip erop zit, ga je terug naar het hotel in Chengdu. 

 

 

Inbegrepen: 
  • Engelstalige privégids 
  • Transferservice met privéauto of privébus 
  • Entree bezienswaardigheden

 

Zin in een avontuur?

Neem vandaag nog contact op!