Leshan Grote Boeddha

×

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /data/sites/web/hellowbe/subsites/chinareizeninfo.hellow.be/includes/menu.inc).

De Leshan Giant Buddha is een beeld van Maitreya (een Bodhisattva die meestal wordt voorgesteld als een zeer stevige monnik met een brede glimlach op zijn gezicht en met zijn naakte borst en buik zichtbaar), in zittende houding. De Boeddha ligt ten oosten van Leshan City en is de meest bekende plek in de stad. In december 1996 werd de locatie van de Boeddha door UNESCO opgenomen op de lijst van werelderfgoedlocaties.

De Boeddha heeft een symmetrische houding en een prachtig uiterlijk, hij kijkt uit over de rivier. Het beeld is 71 meter hoog en heeft 8,3 meter lange vingers. De 9 meter brede wreef is ongeveer groot genoeg voor honderd mensen om op te zitten en de 24 meter brede schouder is even groot als een basketbalveld.

Programma

's Morgens ontmoet je de lokale gids in de lobby van het hotel en vertrek je naar Leshan met een privéauto. De rit duurt ongeveer twee uur. Bij aankomst begin je aan je reis naar de Reuzenboeddha.

De Giant Buddha werd geslepen in de Tang-dynastie, het duurde 90 jaar om te voltooien. Het beeld werd benoemd als één van de UNESCO- werelderfgoedlocaties. Het ligt ten oosten van de stad Leshan, op de Lingyun-berg, waar de Min-rivier, de Qingyi-rivier en de Dadu rivier elkaar kruisen. Het zittende Boeddhabeeld is 71 meter hoog en heeft de grootste bestaande inscriptie op een afgrond ter wereld. Je klimt omhoog om een beeld te krijgen van de Boeddha, daarna maak je ook een boottocht om het volledig vanaf de rivier te kunnen bekijken. 

Na de tour wordt u teruggebracht naar uw hotel in Chengdu.

Inbegrepen: 
  • Engelssprekende privégids
  • Transfer service met gids en privébusje
  • Toegangsprijs voor de genoemde bezienswaardigheden

Zin in een avontuur?

Neem vandaag nog contact op!