Hoogtepunten Xian

×

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /data/sites/web/hellowbe/subsites/chinareizeninfo.hellow.be/includes/menu.inc).

Xian is de oudste stad van de Four Great Ancient Capitals (de vier belangrijkste hoofdsteden in de geschiedenis van China: Beijing, Xian, Luoyang en Nanjing). De stad was over een tijdsbestek van zo`n 1100 jaar, verdeeld over 13 dynastieën, de hoofdstad van China en speelde een zeer belangrijke rol in de Chinese geschiedenis. Xian wordt ook wel “de geboorteplaats van de Chinese beschaving” genoemd en was het meest oostelijke punt van de zijderoute.

Xian wordt gekenmerkt door en is trots op de erfgoederen die er te vinden zijn, zoals het wereldberoemde Terracottaleger. Xian bezoeken staat voor veel toeristen bovenaan hun to-do-lijst.

Programma:

Geniet van een volledige dag die in het teken staat van de eeuwenoude stad Xian onder begeleiding van een privégids, waarbij gebruik wordt gemaakt van de metro. 

De lokale gids haalt je `s morgens om 09:00 op in de lobby van het hotel waarna de stadstour kan beginnen. 

In de oude hoofdstad Xian zijn volgens vele mensen nog veel antiquiteiten onder de grond die ontdekt moeten worden. In het Shaanxi Historisch Museum kun je je zoektocht naar het oude Chinese verleden beginnen: van grote bronzen koopwaren tot prachtige gouden houtsnijwerken, het is er allemaal te zien dus geef je ogen de kost!

De oude stadsmuur van Xian verdeelt de stad in een binnen- en buitengebied. Hoewel de muur duizenden jaren geschiedenis heeft doorstaan, staat hij nog altijd ferm overeind. Het is zelfs mogelijk om even lekker je benen te strekken door over de oude stadsmuur te fietsen, wat goed mogelijk is gezien de muur zo breed als een weg is.   

Niet ver van de oude stadsmuur vind je de islamitische wijk, een bruisend gebied vol met gezellige restaurantjes, kraampjes en winkels. Het is de perfecte plek om even iets te eten of op zoek te gaan naar een mooie souvenir.
De Grote Moskee van Xian is diep genesteld in de steegjes van de stad en is een mooie plek om tot rust te komen en je ogen uit te kijken. Het is een uniek gebouw waar Chinees design en Islamitisch geloof bij elkaar komen. 

Als de dagtrip voorbij is zal de lokale gids samen met je de metro nemen naar het hotel, er is natuurlijk ook de mogelijkheid om zelf nog de stad in te gaan.

Inbegrepen: 
  • Engelstalige privégids 
  • Transferservice met de bus en metro in Xi`an
  • Entree bezienswaardigheden

Opmerking:
Privéauto/ privébus is op verzoek beschikbaar tegen een meerprijs

Zin in een avontuur?

Neem vandaag nog contact op!