Hoogtepunten Shanghai

×

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /data/sites/web/hellowbe/subsites/chinareizeninfo.hellow.be/includes/menu.inc).

Shanghai kent een lange geschiedenis als toegangspoort tot China via de Yangtze-rivierdelta. Shanghai is het grootste economische en commerciële centrum van China en één van China's culturele centra. Shanghai behoudt China's laatste overblijfsel van het ongewone koloniale verleden. De architectuur langs de Bund is een levend museum van de koloniale geschiedenis van de 19de eeuw. Shanghai staat in de frontlinie van de economische ontwikkeling van China. Het Pudong-gebied met zijn welvarende kosmopolitische uitstraling staat garant voor enthousiasme onder de bezoekers.

Shanghai heeft zich ontpopt tot een van de meest populaire reisbestemmingen ter wereld. In Shanghai is men constant bezig met de ontwikkeling van de reisinfrastructuur en de faciliteiten om er voor te zorgen dat toeristen een bijzondere en onvergetelijke ervaring opdoen. 

Programma:

Geniet van een volledige dag die in het teken staat van een stadswandeling onder begeleiding van een privégids. 

De lokale gids staat om 09:00 klaar in de lobby van het hotel. Tijdens deze dagtrip wordt er gewandeld of gebruik gemaakt van de metro.

De eerste bezienswaardigheid die op de planning staat is het Volksplein (人民广场). Het Volksplein is een groot plein van 140.000 vierkante meter in het stadscentrum wat omringd is door het gemeentehuis, het Shanghai Museum, het expositiecentrum en het Grand Theater. Het Volksplein is tevens omringd door veel parkjes en bomen, wat het tot een mooi geheel vormt.

Als tweede bestemming staat de Nanjing Road op het programma. De straat, gebouwd in 1851, wordt beschouwd als de eerste commerciële straat van Shanghai. Tegenwoordig is Nanjing Road de beste plek in de hele stad om te gaan shoppen. 

Vanuit de Nanjing Road gaan we naar de Bund. De Bund (外滩, waitan) is één van de meest noemenswaardige architecturale symbolen van de stad. Tegenwoordig is het omgeven door zo`n 50 verschillende gebouwen van verschillende architecturale stijlen zoals: Gothic, Barok, Romaans, Classicisme en de Renaissance.

Als derde staat Lujiazui (陆家嘴”de mond van Lu”) op het programma, waar we met de metro heengaan. Lujiazui, gelegen in de wijk Pudong, is het belangrijke financiële hart van Shanghai en vormt een belangrijke toeristische spot. Lujiazui staat vooral bekend om de prachtige torens zoals de wereldberoemde Pareltoren van het oosten, de Jin Maotoren en de Bank of China Tower.  

Ten slotte gaan we naar de Shanghai Bazaar en de Yu-tuin. De Yu-tuin is de bekendste tuin in Shanghai. Het is gelegen in het hart van de stad (Shanghai Bazaar) en is één van de weinige oude toeristische plekken. In de bazaar zijn heel veel kleine straatjes waar handelaren hun producten en voedsel verkopen aan toeristen en de lokale mensen. 

Nadat de dagtrip erop zit, gaat je met de metro terug naar het hotel en is er tevens de mogelijkheid om zelf de stad in te gaan. 

Inbegrepen: 

Engelstalige privégids 
Transferservice (metro) in Shanghai.
Entree voor de bezienswaardigheden

Opmerking: 
Privéauto/ privébus is op verzoek beschikbaar tegen een meerprijs

Zin in een avontuur?

Neem vandaag nog contact op!