Het oude dorp Cuandixia

×

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /data/sites/web/hellowbe/subsites/chinareizeninfo.hellow.be/includes/menu.inc).

Cuandixia (爨底下) is een oud dorpje wat zo`n 90 kilometer ten westen van de binnenstad van Beijing ligt. De karakteristieken van dit oude dorp zijn gelegen in de oude woningen, de historische overblijfselen, de unieke volksgebruiken en het bergachtige landschap. Het dorp kent een geschiedenis van meer dan 500 jaar, daterend uit de Ming-Dynastie (1368- 1644). Cuandixia kende een welvarende tijd, nu wonen er echter nog maar 29 families en hebben slechts 76 binnenplaatsen de erosie en het geweld door de jaren heen overleefd. 

Programma:

Je wordt om 08:00 ‘s morgens door de lokale gids opgehaald bij jouw hotel, waarna je de privébus neemt naar Cuandixia. Het dorp is gelegen in het westen van het Mengtougou-gebied in Beijing. Het staat bekend om de goed bewaarde huisjes die in Ming- en Qing-dynastiestijl gebouwd zijn. De kleine woningen staan op de flank van een heuvel en zijn omgeven door bergen en bossen. Om deze karakteristieke huisjes te zien moet je dus wat steile trappen beklimmen. Onversierde, met stenen geplaveide steegjes behoren ook tot de route.  

Het dorp staat onder nationaal toezicht om zo de culturele overblijfselen te beschermen. Het is een ideale plek om foto’s te maken. Bijna alle families in het dorp verwelkomen toeristen in hun huis. 

Het duurt ongeveer twee uur om vanuit Beijing in Cuandixia te komen. Na een korte pauze om even lekker op te frissen, is het tijd voor een twee uur durende rondwandeling. Eerst worden de steile trappen genomen richting het dorp. Het is mogelijk om een familie thuis te bezoeken, zeker gezien de mensen in Cuandixa erg vriendelijk zijn! Een lekkere boerenmaaltijd in het plaatselijke restaurantje ontbreekt natuurlijk ook niet op onze tocht. Na de maaltijd is het tijd om een kijkje te nemen bij de prachtige bergen, daarna ga je terug naar het hotel in Beijing. 

Inbegrepen: 

Engelstalige privégids 
Transferservice met privéauto of privébus van en naar het hotel
Eenvoudige lunch in het plaatselijke restaurant
Entrée bezienswaardigheden

 

Zin in een avontuur?

Neem vandaag nog contact op!