Hangzhou

×

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /data/sites/web/hellowbe/subsites/chinareizeninfo.hellow.be/includes/menu.inc).

Hangzhou is de hoofdstad van de oostelijke provincie Zhejiang en staat bekend als “de hemel op aarde”, dit komt door de rijke cultuur en de  natuurlijke schoonheid die de stad te bieden heeft. De stad werd door Marco Polo omschreven als “de fijnste en mooiste stad ter wereld”. Niet voor niets werd Hangzhou opgenomen in de “Top 52 places to go in 2016” door The New York Times. In Hangzhou werd in 2016 de G20-top gehouden.

Hangzhou ligt aan de oostkust van China, ten zuiden van de Yangtze op zo`n 170 kilometer van Shanghai. Met de hogesnelheidstrein kun je gemakkelijk naar Shanghai en Suzhou gaan. De reis naar Shanghai duurt slechts 1 uur, Suzhou is binnen anderhalf uur te bereiken.

Hangzhou is één van de zeven zogenaamde Ancient Capital Cities en kent een geschiedenis van zo`n 2500 jaar. In Hangzhou vind je prachtige natuur, het Westelijke Meer staat symbool voor de stad en wordt beschouwd als een van de mooiste plekken in China. Verder kun je in Hangzhou vele aspecten van de traditionele Chinese cultuur zien in de vorm van thee, traditionele Chinese medicijnen en Chinese zijde.

Programma:

Geniet van een volledige dag die in het teken staat van de prachtige stad Hangzhou onder begeleiding van een privégids, waarbij gebruik wordt gemaakt van de hogesnelheidstrein en de metro. 

De lokale gids staat `s morgens voor je klaar in de lobby van het hotel en zal je begeleiden naar het treinstation. Vervolgens nemen we de hogesnelheidstrein naar Hangzhou, dit duurt zo`n 1,5 uur. Eenmaal aangekomen nemen we de metro naar het Westelijke Meer en begint de stadswandeling.

We beginnen de tour met een rondvaart over het Westelijke Meer, wat de kern van deze prachtige stad vormt. Het gehele meer met een oppervlakte van zo`n 6 km² is omgeven door groene heuvels en verdeeld in vele schilderachtige plekjes door bruggen, dijken en oude gebouwen. Na de wandeltocht langs de oevers van het meer nemen we de bus of taxi om een bezoek te brengen aan het Chinese Thee Museum, wat gelegen ligt nabij de Dragon Well Hill. 

Als tweede bestemming staat de Qing Hefang Street op het programma, waar ook het Museum van de Traditionele Chinese Geneeskunde zich bevindt. Het museum maakt deel uit van het zogenaamde Huqingyutang (胡庆余堂), een voormalige apotheek, waar je de geschiedenis van de traditionele Chinese geneeskunde kunt ontdekken. Je kunt er ook leren hoe Chinese kruiden worden geproduceerd en er zijn vele soorten hand ambachten en souvenirs te vinden. 

Als de dagtrip voorbij is, nemen we de metro of taxi terug naar het treinstation waar we de hogesnelheidstrein nemen die ons weer terugbrengt naar Shanghai. Bij aankomst zal de lokale gids je begeleiden naar het hotel, er is natuurlijk ook de mogelijkheid om zelf nog de stad in te gaan.

Inbegrepen: 
  • Engelstalige privégids 
  • Transferservice met de hogesnelheidstrein, metro, taxi en bus van en naar het hotel
  • Entree bezienswaardigheden

Opmerking: 
Privéauto/ privébus is op verzoek beschikbaar tegen een meerprijs

Zin in een avontuur?

Neem vandaag nog contact op!