De Chinese Muur in Mutianyu

×

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /data/sites/web/hellowbe/subsites/chinareizeninfo.hellow.be/includes/menu.inc).

Op 65 kilometer ten noorden van Beijing ligt het Mutianyu-gedeelte van de Chinese Muur. Het is één van de best bewaarde en bekendste gedeeltes van de Chinese Muur. Het Mutianyu-gedeelte is vergeleken met het Badaling-gedeelte minder druk, en zodoende een goede bestemming om op hete dagen op je gemak de Chinese Muur te bezoeken. Eenmaal op de Muur bij Mutianyu heb je een fantastisch uitzicht over een dichtbebost landschap. Het Mutianyu-gedeelte is vergeleken met de meeste andere gedeeltes makkelijker te bezoeken. 

Programma:

Geniet van een volledige dag die in het teken staat van de Chinese muur met een privégids en privéauto of privébus.

Je gids staat om 8:30 klaar bij het hotel, vervolgens rijden jullie direct naar het Mutianyu-gedeelte van de Chinese Muur. Het Mutianyu-gedeelte van de Chinese Muur is een ideale locatie voor vakantiegangers. Om je wandeling over de muur nog interessanter te maken, is het aanbevolen om niet de kabelbaan te nemen maar zelf de muur te beklimmen. Gezien het feit dat het Mutianyu-gedeelte niet op de grond begint, is het ‘t enige officieel geopende gedeelte van de Chinese Muur  waar je een stevige bergwandeling moet maken om de Muur te beklimmen. Als je het Mutianyu-gedeelte gaat beklimmen, geniet je dus niet alleen maar van een stevige wandeling over de Chinese Muur maar is er dus ook de mogelijkheid voor een mooie bergwandeling! Maar je kan natuurlijk altijd de kabelbaan naar boven nemen.

Mutianyu kent 23 wachttorens, verdeeld over een afstand van ongeveer 3 kilometer. De 23 wachttorens zijn genummerd van oost naar west, en tussen de torens zijn er tussenstukken. De 23ste wachttoren  is het hoogste punt van het Mutianyu-gedeelte.  

Het is goed voor je benen om eerst omhoog te lopen, en daarna pas omlaag te wandelen. We raden je dus aan om je wandeling over het Mutianyu-gedeelte in het oosten te beginnen (bij toren 1), zodat je eerst omhoog loopt en daarna omlaag.

Tips voor maaltijden:

Er zijn veel maaltijden waar je uit kunt kiezen, wat gewoon in de buurt van de ingang van de Chinese Muur te vinden is.  Zowel lokaal Chinees eten als westers eten is er rijkelijk aanwezig.  De Subway en McDonald`s zijn ook beschikbaar, die je zowel bij de ingang als bij de uitgang kunt vinden.

Een echte aanrader is om bij lokale mensen thuis gegrilde vis of andere heerlijke maaltijden te proberen. Een erg leuk dorpje genaamd Daqingyang is op ongeveer 15 minuten rijden van de Chinese Muur te vinden. 

Inbegrepen: 
  • Engelstalige privégids 
  • Transferservice (auto of bus)
  • Entree voor de bezienswaardigheden

 

Zin in een avontuur?

Neem vandaag nog contact op!