Beijing - Shanghai per trein

×

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /data/sites/web/hellowbe/subsites/chinareizeninfo.hellow.be/includes/menu.inc).

Shanghai (letterlijk: “boven de zee”) is een van de bekendste steden van China en krijgt tegenwoordig almaar meer aandacht van over de hele wereld. De metropool is gelegen aan de monding van de Yangtze en is het  economische, financiële en culturele centrum van Oost-China. Verder is de stad zeer geliefd onder toeristen die de economische ontwikkelingen van China met eigen ogen willen zien.

De multiculturele flair geeft de stad een unieke uitstraling. De stad is de perfecte combinatie van zowel de moderne als de traditionele cultuur. Bovendien is er ook een hele goede mix van de westerse en oosterse cultuur te vinden. Tegenwoordig bestaat de skyline van Shanghai uit hypermoderne wolkenkrabbers en de oude shikumens (traditionele herenhuizen van twee of drie verdiepingen). Westerse gewoontes en Chinese tradities vormen samen de cultuur die de stad ademt, wat het verblijf in deze metropool onvergetelijk maakt!

Dag: 
1
Beijing - Shanghai met hogesnelheidstrein

Op de eerste dag ga je onder begeleiding van jouw gids met de metro naar het treinstation. Eenmaal aangekomen krijg je je kaartjes voor de hogesnelheidstrein richting Shanghai. Privéauto en/of privébus is op verzoek beschikbaar tegen een meerprijs.

Tegen de middag kom je aan in Shanghai en word je hartelijk ontvangen door de lokale gids. Geniet van je begeleide wandeltocht door de machtige metropool.

De Bund, gelegen langs de rivier de Huangpu, is de beste plek om de moderne glamour van de stad met eigen ogen te aanschouwen. Je vervolgt je weg richting het westen waar de gids je in geuren en kleuren zal vertellen over de Nanjing Road, de eerste commerciële weg van Shanghai. 

De dag wordt afgesloten met een bezoek aan Tianzifang, een hip en goed behouden cultureel wijkje waar veel kunst te vinden is. Je kunt dat terugzien in de vele galerijen, studio`s, restaurantjes, theehuizen en cafés.  

Dag: 
2
Shanghai (B)

Volledige dag die in het teken staat van een begeleide wandeltocht in Shanghai. Tijdens deze dag wordt er gebruik gemaakt van de metro.

Na het ontbijt begint de dag met een  bezoek aan het Shanghai Museum, daar krijg je een algemeen overzicht van de geschiedenis van de stad. Na een bezoek van 2 uur, brengt jouw Engelstalige privégids je naar Pudong, het financiële centrum van de stad. In de wijk Pudong vind je onder andere Lujiazui, wat vooral bekend staat om de prachtige torens die je er kunt vinden zoals de wereldberoemde Pareltoren van het Oosten, de Jin Maotoren, de Shanghai World Financial Center en de Shanghai Tower. 

Je vervolgt je rondleiding richting de oude binnenstad en de Yu Garden. De Yu Garden is een prachtige tuin met een ongeëvenaarde klassieke tuinarchitectuur die tijdens de Ming-dynastie werd gebouwd als woning voor de voormalige minister Pen En. 

Als laatste bezoek je vandaag de voormalige Franse Concessie in de wijk Xintiandi. Xintiandi is een culturele hippe wijk die geschiedenis ademt. Je kunt er veel traditionele gebouwen vinden zoals een skikumen maar ook moderne architectuur is rijkelijk aanwezig. Als je door Xintiandi loopt word je dus enerzijds geconfronteerd met het gehaaste stadsleven van de 21ste eeuw en anderzijds met het Shanghai van 1920, een prachtige ervaring!

Dag: 
3
Vertrek Shanghai (B)

Na het ontbijt begeleidt je gids je naar de luchthaven of het treinstation. Op naar de volgende bestemming!

Inbegrepen: 
  • Engelstalige privégids 
  • Tickets hogesnelheidstrein van Beijing naar Shanghai
  • Entree bezienswaardigheden
  • Centraal gelegen 3* hotel in Shanghai met dagelijks ontbijt
  • Metro Shanghai (onder begeleiding van een lokale privégids).
  • Transferservice voor metro in Beijing, (onder begeleiding van een lokale privégids).

 

Zin in een avontuur?

Neem vandaag nog contact op!