Beijing - Datong per trein

×

Foutmelding

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in _menu_load_objects() (regel 579 van /data/sites/web/hellowbe/subsites/chinareizeninfo.hellow.be/includes/menu.inc).

Datong is gezien de rijke geschiedenis die de stad kent een van de 24 beroemde historische en culturele steden van China. De stad kent een geschiedenis van meer dan 2400 jaar en was 96 jaar lang de hoofdstad van de Noordelijke Wei-dynastie (386-534), tevens diende de stad als “support capital” tijdens de Liao-dynastie(916-1125) en de Jin-dynastie (1115-1234). 

Datong was het politieke, economische en militaire centrum van het oude Noord-China, wat veel mensen uit verschillende landen aantrok voor handel en business. De welvarende tijden van vroeger hebben de stad een aantal geweldige historische en culturele overblijfselen nagelaten, zoals de Grotten van Yungang en het Hangende Klooster. De meeste van deze overblijfselen zijn een resultaat van de culturele integratie van minderheden en de Han.  

Dag: 
1
Van Beijing naar Datong

Op de eerste dag krijg je je tickets en ga je met de metro naar het treinstation. Privéauto/privébus is op verzoek beschikbaar tegen een meerprijs.

Je wordt hartelijk ontvangen door de lokale gids en zal bij aankomst naar het hotel gaan. Overnacht in Datong.

Dag: 
2
Datong (B)

Na het ontbijt staat een bezoek aan een van de vier mooiste grotten van China op de planning. De Grotten van Yungang liggen ten westen van Datong en strekken zich van het oosten tot het westen uit over een lengte van bijna een kilometer. In de grotten bevinden zich 252 nissen (een uitsparing in de dikte van een muur) en meer dan 50.000. boeddhistische standbeelden die de boeddhistische grotkunst van de 5de en 6de  eeuw vertegenwoordigen.

Na de Grotten van Yungang staat een tweede bijzondere bezienswaardigheid op het programma: het Hangende Klooster. Het Hangende Klooster is zo`n 1500 jaar geleden gebouwd, tijdens de late Noordelijke Wei-Dynastie. De tempel is tegen de bergwand aangemaakt en hangt boven de grond, vandaar de naam. Hoewel zo`n 1500 jaar verstreken zijn, staat het Hangende Klooster nog steeds mooi overeind!

Dag: 
3
Vertrek Datong (B)

Na het ontbijt vertrek je terug met de trein vanuit Datong.

Inbegrepen: 
  • Engelstalige privégids
  • Treinticket Beijing – Datong
  • Entree bezienswaardigheden
  • Drie/vier sterrenhotel in Datong met dagelijks ontbijt
  • Privéauto/ privébus service in Datong

Zin in een avontuur?

Neem vandaag nog contact op!